Najmoćniji sastojci u kozmetici koji mijenjaju izgled kože

Moćni sastojci u kozmetici – abeceda sastojaka koji izgled Vaše kože vode do savršenstva!

 

Kada pomislite na sastojke skincare proizvoda, što Vam prvo pada na pamet? Odgovor bi vjerojatno bio – hijaluronska kiselina, kolagen i vitamin C. Nabrojani sastojci zasigurno nisu pogrešan odgovor, ali velika je vjerojatnost da za sastojke koji čine još značajniju razliku od prethodno navedenih većina do sada nije čula. Koji su to sastojci koji znaju kako poboljšati izgled Vaše kože i koja je njihova uloga otkrivamo Vam u nastavku. 

Aktivni Sastojci U Kozmetici

COPPER PEPTIDI

Što su copper peptidi?

Peptidi kao aktivni sastojci u kozmetici općenito su kratki lanci aminokiselina koji izgrađuju proteine. Copper peptidi su kratki lanci aminokiselina u kompleksu s bakrom. Copper peptidi nisu eksfolijanti, ali na nježan način dovode do promjena u staničnoj strukturi.

Uloga copper peptida u kozmetici

S obzirom da su peptidi građevne jedinice proteina jasno je da kao aktivni sastojci sudjeluju u sintezi koži bitnih proteina, koji su poznatiji pod nazivom elastin i kolagen. Rezultat njihove sinteze je čvrsta i zaglađena koža. Također, copper peptidi uklanjaju oštećeni kolagen i elastin. Snažan su antioksidans što znači da hvataju slobodne radikale, a što je ključno za sprječavanje starenja kože. Akne su problem s kojima se susreće sve više osoba različite dobi, pogotovo mlade žene, a akne se mogu pojaviti u različitim oblicima i na različitim mjestima - akne na licu, akne na leđima, hormonalne akne, cistične akne... Borba protiv akni često je mukotrpan proces, a upravo copper peptidi imaju značajnu ulogu u procesu za sprječavanje i ublažavanje akni. Korištenje copper peptida zaduženo je za smanjivanje koncentracije bakterija koje su odgovorne za nastanak akni te za uspješnije zacjeljivanje rana i upala na koži. 

 

CERAMIDI

Što su ceramidi?

Ceramidi su centralna komponenta u mehanizmu sfingolipida (fosfolipidi), koji se kao aktivni sastojci nalaze u vanjskom sloju kože i takozvano su ‘lijepilo kože’, ali starenje smanjuje količinu ceramida u koži. Ceramidi kao sastojci kozmetičkih proizvoda drže stanice kože skupa čiji rezultat je čvrsta i zdrava koža te omogućuju zadržavanje potrebne vlage u koži i odbacivanje nečistoća iz kože.  

Uloga ceramida u kozmetici

Ceramidi su pogodni za sve tipove kože, a ako se pitate kad koristiti ceramide, odgovor je odmah nakon pranja lica dok je koža još puna vode kako bi stvaranje zaštitne barijere još više doprinijelo da ta voda ostane ‘pohranjena’ u koži. Stvaranjem zaštitne barijere također nastaje sprječavanje suhoće kože te iritacija kože. U vrijeme kad primijetite da je Vaša koža suha i kad želite ostvariti smanjenje gubitka vode, krema sa ceramidima je Vaše rješenje jer je rezultat njezinog korištenja održavanje zaštitne barijere kože. Jedan od zadataka ceramida je također i zaštita kože od vanjskih utjecaja. Krema sa ceramidima je za Vas idealna ako Vas opisuje suha i dehidrirana koža te ako Vam probleme zadaju ekcem i atopijski dermatitis.Krema Sa Ceramidima Za Zdravu Kozu Lica

 

EKSFOLIJANTI

Što su eksfolijanti?

Eksfolijacija, ili kemijski piling lica, je proces kojeg karakterizira uklanjanje mrtvih stanica kože njezine površine, a eksfolijanti su aktivni sastojci, odnosno kemijske ili granularne supstance koje se u tom procesu koriste. Kemijski eksfolijanti su različiti tipovi kiselina, od kojih su najpopularnije AHA i BHA kiseline. Ako se pitate kako se riješiti suhog sloja mrtvih stanica kože, odgovor su AHA i BHA kiseline.  

AHA kiselina u kozmetici

AHA kiseline djeluju na površini kože i kao rezultat daju uklanjanje sloja mrtvih stanica kože i smanjenje hiperpigmentacije. Kao aktivni sastojci imaju protuupalni učinak jer pojačavaju dotok krvi prema nakon čega slijedi zdrava, mladolika i zaglađena koža lica. Također, AHA kiseline dobre su za smanjivanje ožiljaka od akni te za poticanje sinteze kolagena. Zbog toga što se otapaju u vodi prikladnije su za suhi tip kože, a glavna AHA kiselina je glikolna kiselina koja je, s obzirom na manju molekularnu veličinu, djelotvornija jer prodire dublje u kožu. Učinak korištenja AHA kiseline je proizvodnja kolagena i poboljšana struktura kože, a odlična je pomoć i ako Vas muče hiperpigmentacija, bore, miteseri i akne.

BHA kiselina u kozmetici

BHA kiseline su aktivni sastojci koji kao i AHA kiseline djeluju na površini kože, ali i duboko u unutrašnjosti pora jer su topive u mastima, zbog čega se više preporuča ako Vas opisuje masna do mješovita koža sklona aknama i komedonima. BHA kiseline ulaze u poru i ostvaruju uklanjanje nečistoća iz kože koje blokiraju dotok kisika. Glavna BHA kiselina je salicilna kiselina koja je zadužena za smanjivanje nepravilnosti na koži, sprječavanje bubuljica i akni, smirivanje iritacija i crvenila, blijeđenje hiperpigmentacija, a ima i odličan anti-age učinak.

 

HIJALURONSKA KISELINA

Što je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina, takozvana ‘čarobna’ molekula, jedan je od najvrijednijih aktivnih sastojaka u našoj koži zbog koje je koža vlažna, čvrsta i gipka. Starenje kože rezultira smanjenjem proizvodnje količine hijaluronske kiseline, dok se postojeća hijaluronska kiselina u koži razgrađuje zbog čega je iznimno važno nadoknaditi ju.

Uloga hijaluronske kiseline u kozmetici

Hijaluronska kiselina veliki je faktor za vraćanje elastičnosti kože i sprječavanje pojave bora, a osim što ispunjava prostor između kolagena, glavna značajka hijaluronske kiseline je to da je ona humektant što znači da na sebe veže ogromne količine vode - samo 1 gram hijaluronske kiseline na sebe veže i do 10 litara vode!  U prijevodu, kad je u pitanju hidratacija kože, hijaluronska kiselina je neizbježna pomoć. Idealna je za sve tipove kože, a budući da je vrlo blaga, relativno inertna i pH neovisna, može se koristiti i ako Vam je koža osjetljiva.

Hijaluronska Kiselina Protiv Bora Na Licu

 

KOLAGEN

Što je kolagen?

Kolagen je jedan od glavnih aktivnih sastojaka i strukturnih proteina u organizmu čija uloga je održavanje strukture, otpornost i čvrstoća kože i organizma. Nakon srednjih do kasnih dvadesetih i ranih tridesetih godina, gubitak kolagena od čak 1% svake godine počinje predstavljati problem kože. Koža gubi elastičnost, čvrstoću i podatnost, a prvi znakovi toga su suha koža, pojava bora, lomljivi nokti te tanja kosa.

Uloga kolagena u kozmetici

Kolagen ima čudesnu sposobnost za brzo smanjivanje nepravilnosti na koži i vezanje velike količine vode, baš poput hijaluronske kiseline, zbog čega su kolagen i hijaluronska kiselina najtraženiji anti age sastojci. Kolagen je čest sastojak u proizvodima za njegu lica pa ga tako nalazimo u mnogim kozmetičkim proizvodima za usporavanje starenja kože, npr. anti age krema i anti age serum. Pogodan je za sve tipove kože, a osobito ako Vas karakterizira suha koža, dehidrirana koža ili zrela koža. Zbog kolagena glavna karakteristika Vaše kože bit će zdrava i mladolika koža te zaglađen izgled kože.

 

NIACINAMID

Što je niacinamid?

Niacinamid je aktivan sastojak u obliku vitamina B3 koji je topljiv u vodi te se ne sintetizira u našem organizmu već ga moramo unositi hranom ili topikalnim putem kao niacinamid krema i niacinamid serum za lice. Prekomjerna proizvodnja sebuma nakon korištenja niacinamida više neće biti problem, a niacinamid će se istovremeno boriti da zaštita Vaše kože od oštećenja bude što bolja. Također, niacinamid je vrlo bitan zbog mogućnosti za spriječavanje gubitka vode iz kože, smanjivanje suhoće kože te neugodan svrbež. Uz to, niacinamid je dobar jer je velika pomoć protiv akni i za smanjivanje crvenila, a smatra se i da je niacinamid dobro protuupalno sredstvo.

Uloga niacinamida u kozmetici

Niacinamid se kao aktivni sastojak preporuča ako je Vaš tip lica koža sklona aknama, dehidrirana koža i masna koža. U nižim koncentracijama od 1 do 2% glavna uloga mu je hidratacija, dok je u postocima iznad 4% pomoć protiv problema kao što su hiperpigmentacija, lučenje sebuma te proširene pore, zbog čega se sa sigurnošću može reći da niacinamid ima odličan učinak na akne. Niacinamid je ujedno i odličan sastojak kao njega kože prije menstruacije jer pruža smirivanje kože i smanjivanje povećanog izlučivanja masti u tom razdoblju.

 

PANTENOL

Što je pantenol?

Pantenol je provitamin vitamina B5 odnosno aktivni sastojak koji je prirodno prisutan u svim živim stanicama, a upravo ta činjenica da je prirodna komponenta živih stanica čini ga idealnim proizvodom za njegu kože. Pantenol se za lice može koristiti u obliku krema, krema-gelova, krema protiv ožiljaka i za zacjeljivanje rana. Uz to, može se koristiti i kao vrlo praktičan pantenol u spreju i kao pantenol otopina.

Uloga pantenola u kozmetici

Koju vrstu pantenol proizvoda kao aktivnog sastojka ćete odabrati ovisi prvenstveno o Vašem tipu kože. Ako je Vaša koža masna sklona aknama i miteserima, odaberite pantenol gel koji je lagane teksture, a ako je Vaša koža suha ili mješovita, u Vašu rutinu može ući i pantenol krema. S obzirom da ima sposobnost dubokog prodiranja u kožu, rezultat korištenja pantenol kreme je omekšavanje suhe kože, hidratacija i regeneracija kože. Također, budući da je koristan za obnavljanje stanice kože, pantenol krema je idealno sredstvo za liječenje ožiljaka.

 

RETINOL

Što je retinol?

Retinol je aktivan sastojak i vrsta vitamina A koji se nalazi u prirodnom sastavu kože. Ima ulogu za oslobađanje kože od mrtvih stanica i za ubrzavanje proizvodnje novih stanica. Ustvari, retinol je zaslužan za ujednačen i blistav ten. Za korištenje retinola u njezi lica, kao Vaš odabir može biti retinol krema, retinol serum ili pak retinol u kapima.

Uloga retinola u kozmetici

Retinol je aktivni sastojak koji stanicama kože "govori" da stvaraju zdravije, mlađe stanice i može poboljšati proizvodnju novih stanica kože. Retinol potiče sprječavanje pojave mrlja i tamnih kolutova, a s obzirom da je jedan od najučinkovitijih tvari za usporavanje procesa starenja, koristi se kao sredstvo protiv bora. Osim toga, koristi se i za liječenje kože sklone aknama, za vraćanje čvrstoće kože i kao pomoć kod hiperpigmentacija.

Zdrava I Lijepa Koza 

 

VITAMIN E

Što je vitamin E?

Vitamin E u organizmu djeluje kao aktivni sastojak, kao vrlo snažan antioksidans i kao zaštita od utjecaja slobodnih radikala. Vrlo je rasprostranjen u hrani, a bogati izvori vitamina E su: biljna ulja (posebno suncokretovo ulje), zatim sjemenke, bademi, kikiriki, jaja,... Može se uzimati i oralno u obliku vitamin E kapsule.

Uloga vitamina E u kozmetici

Vitamin E se kao aktivni sastojak, zbog toga što ima blagotvorni utjecaj na kožu, naziva i "vitamin ljepote i mladosti".  Koži pomaže za zadržavanje prirodne vlažnosti i za neutraliziranje učinaka UV zraka koje uzrokuju prijevremeno starenje kože. Rezultati korištenja vitamin E proizvoda su i zaglađivanje bora, regeneracija i proizvodnja kolagena, zbog čega je koža elastična. Vitamin E može se koristiti i za posvjetljivanje mrlja, smanjivanje crvenila, opekline i ostala kožna fotooštećenja. Vitamin E Za Lice

 

VITAMIN F

Što je vitamin F?

Vitamin F je aktivni sastojak koji se odnosi na kombinaciju dviju esencijalnih masnih kiselina koje zajedno pomažu u regulaciji i promicanju zdrave funkcije tijela, uključujući i važnu ulogu za zdravlje kože. Zbog toga što ih naše tijelo ne može samo proizvoditi, svoje potrebe za esencijalnim masnim kiselinama moramo dobiti putem vanjskih izvora, uz pomoć prehrane ili kozmetičkim proizvodima obogaćenima vitaminom F.

Uloga vitamina F u kozmetici

Postoje mnoge blagodati koje nam vitamin F kao aktivni sastojak pruža u kozmetici. On pomaže za očuvanje optimalnog nivoa vlage u koži i samim time zdrave razine elasticiteta. Vitamin F regulira metabolizam stanica, odnosno pospješuje proces zacjeljivanja te djeluje kao protuupalni agens što je izuzetno bitno kod tretiranja kože sklone upalnim procesima poput akni.

La PIEL proizvodi obogaćeni aktivnim sastojcima:

Nježna pjena za čišćenje lica i skidanje šminke 

Nježna pjena za svakodnevno temeljito čišćenje lica ili skidanje makeup-a bez isušivanja, iritacija i osjećaja zatezanja nakon upotrebe. 8 antioksidativnih biljnih ekstrakata, glicerin i pantenol djeluju kao hidratacijski agensi, sprječavaju gubitak vlage i moguće isušivanje kože. 

Saznajte više 

Pjena Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 

Izuzetno regenerativna i hranjiva maska za lice

Izrazito regenerativna i hranjiva kremno-glinena maska za lice za sve tipove kože. Mineralne gline kaolin i bentonit uklanjaju nečistoće iz pora, a dodatak biljnih ekstrakata, ulja, glicerina i aktivnih sastojaka (ceramidi, niacinamid, copper peptidi, hijaluronska kiselina, kolagen, pantenol, vitamini (E i F)) čini Vašu kožu nahranjenom, glatkom i zdravom. 

Saznajte više 

Maska Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

Hidratantna i iznimno nutritivna krema za lice

Hidratantna i iznimno nutritivna dnevna i noćna krema za lice, za sve tipove kože. Visokokvalitetna i napredna formula sadrži 6 aktivnih sastojaka: niacinamid, peptide, ceramide, hijaluron, retinol, kolagen koji daju koži lica svježinu i elastičnost, obnavljaju ju, poboljšavaju tonus i teksturu. Kombinacija moćnih sastojaka čini kremu idealnom za održavanje mladolike kože u dvadesetima, a kod zrelije kože ona djeluje kao odličan anti-age. 

Saznajte više 

Krema Za Lice Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

"Superpower liquid" eksfolirajuća tekućina s AHA glikolnom kiselinom

La PIEL LAB “Superpower liquid” je vrsta tekućeg pilinga koji uklanja mrtve stanice kože, dubinski je pročišćava i priprema za bolju resorpciju ulja i aktivnih komponenti iz proizvoda poput kreme i maske za lice. Formula je bazirana na 5% glikolnoj kiselini i obogaćena s čak 8 biljnih ekstrakata i uljima za potpunu regeneraciju i revitalizaciju kože.

Saznajte više 

Piling Prirodna Kozmetika La Piel Lana Jurcevic

 


Komentiraj

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 78 KM, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam se proizvod ne sviđa, možete ga vratiti, a mi Vama vraćamo novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije sastojke koji će dubinski njegovati Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode