6 načina kako doći do savršenog preplanulog tena

Kako brže i sigurnije doći do tog predivnog brončanog tena kože preko ljeta ali i cijele godine?

Samotamnjenje Za Preplanuli Ten La PIEL Lana Jurcevic

Svi ste se barem jednom u zimsko doba godine zatekli kako razmišljate kako jedva čekate da dođe ljeto, da se opustite uz sunce, more, možda neki koktelčić uz plažu ali Vas je mučilo jer ste znali da nećete doći do svoje željne preplanule boje? Možda imate problem da ne možete potamniti ili ste alergični ili jednostavno ne volite sunčanje?

Kao savršeno rješenje odlučili ste se za solarij, ali na sve strane čujete priče o štetnosti solarija poput izazivanja karcinoma kože, očnog melanoma, katarakte i drugih potencijalno zasljepljujućih bolesti oka, suzbijanja imunološkog sustava itd.

Kako bih Vam pomogli u postizanju željne preplanule boje, u nastavku možete pronaći sve što Vam je potrebno da dođete do željene tamnije nijanse kože, što sigurnije i brže - sa, ali i BEZ potrebe izlaganja suncu.

 

Kako brže preplanuti - 6 načina kako brže doći do savršenog preplanulog tena

  1. Većina izbjegava nanošenje krema sa zaštitnim faktorom jer misle da na taj način neće potamniti. Ovo je zapravo mit koji ''ne drži vodu''. Uvijek nosite kremu za sunčanje s UV zaštitom faktorom, najmanje 30 SPF (La PIEL Sun BABE krema za tijelo s SPF 30 ili SPF 50 za lice) prvih dana izlaganja suncu! Nikada nemojte koristiti ulje za sunčanje koje ne sadrži zaštitu od sunca odmah prvog dana kada dođete na more. SPF 30 je dovoljno jak da blokira UV zrake i spriječi opekline, ali ne toliko jak da nećete preplanuti. On Vas samo štiti od negativnog sunčevog zračenja i nuspojava koje se javljaju (poput crvenila, opeklina, prerane pojave bora..). Pokušajte koristiti ulja s prirodnim SPF-om. Iako ona ne bi trebala zamijeniti Vašu uobičajenu kremu za sunčanje za zaštitnim faktorom, određena ulja, mogu se koristiti za dodatnu dozu hidratacije i prirodne SPF zaštite, kao što su:
  • Ulje avokada (SPF 4-10)
  • Kokosovo ulje (SPF 2-8)
  • Maslinovo ulje (SPF 28-50)
  • Ulje mrkve (SPF 38-40)
  • Bademovo ulje (SPF 5)
  • Ulje marelice
  • Orahovo ulje
  • Maslinovo ulje (SPF 2-8)
  • Ulje sjemenki grožđa
  • Ulje argana

 

Kokosovo Ulje Za Samotamnjenje La PIEL Lana Jurcevic

Zbog izrazito jakih sunčevih zraka potrebno je hidratizirati kožu prije i nakon izlaganja suncu da bi Vaša koža ostala što mlađa i sjajnija, zbog toga natjerajte sami sebe da kožu „nahranite“ visokokvalitetnim uljima. Naš Beach BABE brončani i Beach BABE unicorn sadrže neka od ovih ulja koja osim prirodnog zaštitnog faktora dubinski hidratiziraju kožu, zadržavaju vlagu u njoj i sprječavaju njezino isušivanje koje može biti posljedica dugotrajnom izlaganju suncu.

 

  1. Pripremite se prije sunčanja. Obavezno mjesec dana prije ljetnih mjeseci radite 1x piling tijela kako bi ukloniti mrtve stranice kože i omogućili joj ravnomjerno tamnjenje bez pojave fleka.
  2. Ujedno postoje suplementi, odnosno dodaci prehrani i tablete koje omogućavaju brže tamnjenje, a možete ih nabaviti u ljekarni. Neke tablete koje omogućuju brže tamnjenje u sebi sadrže beta karoten koji pomaže da u što kraćem vremenu dođete do voljenog tena, postoje i one koje u sebi sadrže potrebnu količinu melanina kako bi se melanin u Vašoj koži povećao, zaštitio kožu od opeklina i ubrzao proces tamnjenja.

 

  1. Ne ostanite vani duže nego što Vaša koža može stvoriti melanin. Melanin je pigment koji je odgovoran za našu prekrasnu raznolikost tonova i nijansi kože, boja očiju i boja kose. Melanin je zapravo pigment koji apsorbiraja određene valne duljine svjetlosti i na taj način daje tamniju nijansu Vašoj koži. Uz pružanje pigmentacije, melanin također igra važnu biološku ulogu pružanjem zaštita protiv oštećenja od sunca.
  • Zaštita od UV svjetla. Melanin pomaže u zaštiti stanica epiderme ili vanjskog sloja kože od UV svjetla. Ova se zaštita proteže na sve oblike UV svjetla (UVC, UVB i UVA), kao i na plavo svjetlo.
  • Antioksidativno djelovanje. Melanin također pokazuje antioksidativno djelovanje uklanjanjem reaktivnih vrsta kisika (ROS) proizvedenih djelovanjem štetnog UV zračenja.

 

  1. Prilagodite svoju prehranu! Jedite hranu bogatu likopenom. Primjeri uključuju rajčicu, crvena paprika, mrkva, guavu, lubenicu... Mala studija iz 2011. godine utvrdila je da likopen pomaže u prirodnoj zaštiti kože od UV zraka i na taj način sprječava nastanak crvenila i opeklina. No svakako hrana nije zamjena za kreme sa SPF-om!

    Osim likopena, preporuča se i hrana koja sadrži beta karoten koja Vam pomoći da brže dođete do preplanulog tena. Postoje istraživanja koja pokazuju da beta karoten može pomoći u smanjenju osjetljivosti na sunčevo zračenje kod osoba s fotosenzibilnim bolestima i na taj način sprječava nastanak opeklina. Osim toga, beta karoten je prirodni antioksidans koji zapravo smanjuje znakove starenja. Naravno, ako dnevno jedete mrkvu, nećete izgledati kao da ste vikend proveli na otocima, ali jesti više svježeg voća i povrća sigurno neće štetiti, pa zašto ne? Poznato je i tamno, lisnato zeleno povrće poput špinata i kelja sadrži velike količine beta karotena - dokazano daje Vašoj koži topli, brončani, ljetni ten.

Da biste došli do zdrave, sjajne preplanule nijanse, isprobajte recepte koji sadrže maslinovo ulje koje će učinit da Vaša koža izgleda zdravije djelujući kao prirodna hidratantna krema.

 

Ulje Mrkve Za Samotamnjenje La PIEL Lana Jurcevic

Recept za smoothie za prirodno tamnjenje:

Što će Vam trebati:

  • 1/2 dinje (kockasto)
  • 1/2 papaje (sjemenke, kockice)
  • 1 breskva (u kockicama) * zadržite koru radi dodatnih blagodati
  • 2 velike mrkve (oguljene, nasjeckane)
  • 1 malo svježeg đumbira
  • 1 šalica soka od naranče
  • 1 šalica kokosove vode
  • 4 kocke smrznutog jogurta

* daje 4 porcije

  1. Naravno tu uvijek postoji alternativa, za one koji ne vole sunčanje ili su alergični. U pitanju su proizvodi za samotamnjenje koji Vam omogućavaju da imate preplanuli ten cijele godine, a boju možete dobiti unutar par sati bez odlaska u solarij ili bez izlaganja suncu. Nešto više o njima možete pročitati u nastavku bloga.

 

Ulje Lubenice Za Samotamnjenje La PIEL Lana Jurcevic

Zašto piling tijela prije sunčanja?

Budući da pilinzi pomažu uklanjanju mrtve kože s površine, rezultat je ujednačenija preplanula koža i sve zdraviji izgled kože, bez nastanka fleka. Iako je piling za tijelo definitivno nužan ujednačenu preplanulost, važno je ne pretjerivati, koristite ga 1-2x tjedno i nikako tik prije izlaganja suncu jer piling može nadražiti kožu, a izlaganje UV zračenju bez odgovarajuće UV zaštite može oštetiti kožu. Zato se pripremite prije ljeta redovitim pilingiranjem tijela.

 

Rizici preplanulosti

Osjećaj preplanulosti i sunčanja može biti dobar, čak i pojačati raspoloženje zbog izloženosti vitamina D. Međutim, sunčanje i dalje ima rizika, pogotovo ako ne koristitie kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Rizici povezani sa sunčanjem uključuju:

  • melanom i drugi karcinomi kože
  • dehidracija
  • opekline od sunca
  • toplotni osip
  • prerano starenje kože
  • oštećenja oka
  • suzbijanje imunološkog sustava

VAŽNO! Koristi kremu za sunčanje sa SPF-om!

 

Što određuje vašu preplanulu nijansu?

Svaka je osoba jedinstvena kada je u pitanju koliko će joj koža postati tamna na suncu. Neki ljudi će gotovo odmah izgorjeti, a neki rijetko. Za to je uveliko zaslužan melanin, pigment odgovoran za tamnjenje koji se nalazi u kosi, koži, pa čak i u očima.

Osobe svjetlije kože imaju manje melanina i mogu lakše izgorjeti ili pocrveniti na suncu. Osobe s tamnijom kožom imaju više melanina i postat će tamnije nakon sunčanja. Međutim, osobe tamnije puti i dalje imaju rizik od opeklina i raka kože. Neovisno o tenu kože bitno je korištenje krema sa zaštitnim faktorom jer svi imamo jednak rizik od oboljenja od raka kože!

Melanin tijelo stvara prirodno kako bi zaštitio duboke slojeve kože od oštećenja UV zračenjem. Imajte na umu da čak i ako ne dobijete vidljive opekline, sunce i dalje nanosi štetu Vašoj koži.

Naravno za osobe koje su alergične ili ne vole sunčanje postoje i drugi načini da dobijete preplanulu boju kože! Planirate možda neki veliki događaj sljedeći vikend ili Vam je potreban trenutni sjaj za Vaš spoj sutra navečer? Dan prije odlaska na more je, a vi ste 'bijeli kao sir'. Poznata situacija? Srećom, postoji rješenje koje Vam omogućava da u roku od par sati dobijete onaj lijepi ljetni brončani ten – proizvod za samotamnjenje. Jeste ikad probali? Ono je idealno rješenje za svakog, pa čak i za onog tko ne može potamniti na suncu ili je alergičan na sunce.

 Samotamnjenje La PIEL Lana Jurcevic

PROIZVODI ZA SAMOTAMNJENJE

Kako djeluje proizvod za samotamnjenje?

Proizvodi za samotamnjenje u svojem sastavu imaju dihidroksiaceton (DHA), sastojak koji Vam pruža savršenu preplanulu brončanu boju koju želite, koja izgleda besprijekorno! To je bezbojni, netoksični šećer koji se dobiva iz biljaka poput šećerne trske i cikle, što znači da je potpuno prirodan. Izvor DHA je zapravo uzrok njegovog slatkstog mirisa.

DHA je ono što uzrokuje da Vaša koža potamni kada koristite lažnu preplanulu boju. Kada se susretne s vašom kožom, odvija se prirodna reakcija - stvaraju se pigmenti melanoidi koji apsorbiraju određene valne duljine svjetlosti i na taj način daju tamniju nijansu Vašoj koži. DHA reagira s aminokiselinama (keratinom) koje su prirodno prisutne na površinskim slojevima Vaše kože, pa reakcija traje samo nekoliko sati. Iz tog razloga ne smijete doći u kontakt s vodom nekoliko sati nakon nanošenja, jer će se proizvod oprati prije nego što je imao priliku reagirati s vašim aminokiselinama (preporuča se nanošenje prije spavanja). S obzirom da DHA reagira samo na površini kože (stratum corneum), ne dolazi do njegove apsorpcije u dublje slojeve kože.

Imajte na umu nekoliko savjeta prije i nakon svakog korištenja takvih proizvoda, bez straha da ćete imati 'fleke'.

DHA se sve češće koristi kao alternativa zbog sve veće svijesti o štetnosti UV zračenja pri duljem izlaganju Suncu. Pogodan je za sve one koži žele preplanuli ten kože bez izlaganja suncu ili posjeta solariju. Daje nam onaj željeni brončani ten koji se zadržava i do 10 dana, bez rizika od fotooštećenja kože, pojave raka kože i nastanka opeklina koje uzrokuje UV zračenje.

Priprema za samotamnjenje

Ipak, piling je važan ako koristite proizvod za samotamnjivanje jer oni imaju tendenciju ''lijepljenja'' i na mrtvoj, suhoj koži , što može uzrokovati mrlje neujednačenog izgleda. Iz tog razloga možete primijetiti da Vam ruke, stopala, koljena i lakti ponekad postanu tamniji od ostatka tijela. Da biste izbjegli mrlje, prije nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje uklonite svu mrtvu kožu i pobrinite se da je Vaša koža zdrava i mekana, a svakako prije nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje namažite laktove, pete i koljena hidratantnim mlijekom za tijelo.

Osim toga, ako ćete se brijati/depilirati, učinite to najmanje 12 sati prije, i svakako prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje uklonite šminku s lica.

 

Krema Za Suncanje Sa SPF Zastitom La PIEL Lana JurcevicVaša koža neprestano obnavlja nove stanice kože. To znači da morate redovito ponovno nanositi svoj proizvod za samotamnjenje, jer samotamnjivači ne prodiru dalje od gornjeg sloja kože. Zbog toga će Vaša preplanulost brže izblijedjeti ako se previše pilingirate i perete. Dajte svojoj koži priliku da zadrži svoj ''osunčani'' izgled pilingom jednom tjedno i ponovnim nanošenjem proizvoda za samotamnjenje svakih 10ak dana.

Takvi proizvodi ne sadrže SPF pa je prilikom izlaganja suncu nužno korištenje krema za zaštitnim faktorom!

 

Nadamo se da će Vam naši savjeti pomoći, te da ćete već ovog ljeta primijeniti neke od njih da bi dobili taj savršen brončani ten o kojem svatko sanja!


Komentiraj

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 78 KM, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam se proizvod ne sviđa, možete ga vratiti, a mi Vama vraćamo novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije sastojke koji će dubinski njegovati Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode