DETOX skincare-a

Vrijeme je za DETOX. Ovaj ponedjeljak pričamo o detox-u skincare-a.

 

La Piel Detox Prirodna Kozmetika Kako Paziti Na Sastojke U Kozmetici

 

Koža je najveći organ ljudskog tijela i zaslužna je za brojne funkcije u našem organizmu i čini prvi mehanizam obrane organizma i njegove zaštite (od uljtraljubičastog (UV) zračenja, od mikroogranizama itd.). Koža jednako tako putem svojih malih otvora (pora) predstavlja put ulaska raznih tvari u organizam što znači da svaka tvar koju stavimo na kožu ima određeni potencijal da uđe u organizam i u njemu napravi neko djelovanje – pozitivno ili negativno. Stoga je jako važno znati što stavljamo na nju, odnosno koje proizvode i sastojke, kako bi izbjegli one tvari koje mogu štetno djelovati na naš organizam i cjelokupno zdravlje. Kao što je svim dobro poznat termin 'detox-a', svi se više-manje fokusiramo i prakticiramo detox iznutra, odnosno detox organizma koji podrazumijeva zdraviju i raznoliku prehranu, veći unos tekućine kroz dan, više hrane bogate vlaknima, antioksidansima itd., ali malo tko razmišlja i o onom detoxu izvana, odnosno detox-u skincare proizvoda koje koristimo. 

 

Nakon što ste odlučili zdravije se hraniti, unositi minimalno 2l vode dnevno, baviti se nekom fizičkom aktivnosti, vrijeme je za i detox skincare-a da bi ova cijela priča o detox-u bila potpuna. Pod što smo zapravo mislili kada smo spomenuli DETOX SKINCARE-A?

U moru kozmetičkih proizvoda koji nam se nude, izabrati prirodnu kozmetiku jedini je ispravni put. Ali što zapravo znači 'PRIRODNA KOZMETIKA'?

 

Prirodna kozmetika

La Piel Prirodna Kozmetika Lana Jurcevic

Prirodna kozmetika je zadnjih nekoliko godina postala pravi trend i sa svih strana čujemo izraz ''prirodne'' kozmetike. Proizvod se definira kao prirodni ako se sastoji uglavnom od bilo kojih biljnih, mineralnih ili životinjskih sastojaka. S obzirom da naša koža može apsorbirati čak i do 60% onog što nanosimo na nju, kozmetika koju koristimo itetako utječe na nas i naše zdravlje. U prirodnoj kozmetici koriste se isključivo prirodne sirovine koje su proizvedene tako da koži pružaju benefite poput zaštite kože od isušivanja, hidrataciju, dubinsku njegu itd. Nježne su na koži i daju koži dugoročne benefite. 

 

ANTIOKSIDANSI 

Antioksidansi imaju vrlo važan zadatak - zaštita kože pomoću ograničavanja proizvodnje slobodnih radikala koji su glavni akter za oštećenje kože. Svakodnevnom uporabom antioksidansi mogu utjecati na smanjenje hiperpigmentacije, pružaju pomoć za smanjenje vidljivih znakova starenja i utječu na smirivanje upale na koži. Neki antioksidansi imaju esencijalne utjecaje na kožu kao što su hidratacija i povećanje zadržavanja vlage što je u konačnici ključ kako bi se koža bez sjaja revitalizirala i vratila onaj prirodan sjaj. Slobodni radikali u koži mogu uzrokovati iritacije i oštećenja stanica, a posebno vlakana koja izgrađuju srednji sloj kože (kolagen i elastin), zbog čega dolazi do gubitka čvrste strukture kože, koža gubi elastičnost i prolazi kroz proces preranog starenja. 

La Piel Prirodna Kozmetika Antioksidansi U Kozmetici

Neki od najboljih antioksidansa za našu kožu su su:

  • vitamin C
  • vitamin E
  • niacinamid
  • retinol
  • koenzim Q10
  • antioksidansi poput tanina i flavona u biljnim ekstraktima (ružina voda, alge, kurkuma, đumbir, aloe vera, lipa, menta, zob...)

 

Matcha (prah listova zelenog čaja)

Matcha prah također snažan je antioksidans koji sprječava oštećenje kože te je zaglađuje i hidratizira. Ima protuupalno djelovanje i vrlo je bogat vitaminima, aminokiselinama i mineralima neophodnima za zdrav izgled kože. 

Za sve ljubitelje citrusnih mirisa, preporučamo naš Matcha BABE piling za tijelo  koji u svojem sastavu sadrži upravo matcha prah.

La Piel Prirodni Piling Za Tijelo Od Zelenog Caja Matcha Babe

 

Kava 

Kava je jedan od najvećih izvora antioksidansa. Osim antioksidativnog djelovanja, u kavi se mogu pronaći kalij, niacin, magnezij i vitamin E, koji stanice kože održavaju hidratiziranima, bore se protiv akni i bora, djeluju protuupalno, štite od UV oštećenja…

  • Hidratizira i osvježava kožu
  • Pomaže u borbi protiv celulita
  • Potiče cirkulaciju
  • Smanjuje strije, bore i ožiljke
  • Smanjuje otekline, natećenost i crvenilo
  • Ima antibakterijska svojstva

Više o dobrobitima kave u kozmetičkim proizvodima možete pročitati na našem BLOGU (Pročitaj više). 

Kako bi dobili čistu, zategnutu i glatku kožu preporučamo naš Coffee BABE piling za tijelo na bazi šećera i kave odličan je izbor za sve vrste kože. Osim kave, sadrži i shea maslac, ulje jojobe, bademovo ulje i ulje pšeničnih klica.

 

ULJA I MASLACI U KOZMETICI

Ulja koja se često koriste u takvoj kozmetici su po svojem sastavu esteri masnih kiselina, od kojih su neki neophodni našem organizmu. Ulja sadrže lipide od kojih se sastoji i površinski sloj kože i upravo zato su ulja i maslaci idealni za njegu kože. Kada se koriste u kozmetici, imaju dvije uloge:

  1. hrane kožu - metabolizam kože iskorištava ta ulja i maslace
  2. štite kožu - zadržavaju vlagu u koži što sprječava isušivanje kože i pojavu suhih ljuskica (perutanje kože)

 La Piel Prirodna Kozmetika Ulja Maslaci

Ulja i maslaci su jedan od najprirodnijih načina za održavanje mladolike, hidratizirane i njegovane kože. Iako zvuči kontradiktorno, ali upravo dobar izbor ulja je nužan za masnu kožu. Takva koža je iznutra zapravo dehidrirana, a ulje ima ulogu u stabilizaciji i reguliracji proizvodnje sebuma na koži – koža se nakon toga manje masti! Takva ulja su lagane teksture i brzo se upiju u kožu (ulje jojojbe, ulje sjemenki grožđa, ulje čajevca...). Osim toga, mišljenje da ulja i maslaci ostavljaju masan trag na koži nije sasvim točna jer postoje ulja koja se brzo upijaju u kožu i na taj način je hrane, hidratiziraju i vraćaju joj elastičnost. Ona ulaze dublje u kožu i ne zadržavaju se na njenoj površini poput mineralnih ulja i sintetičkih spojeva koji ostaju na površini kože i imaju veći potencijal začepljivanja pora.

Ulja i maslaci su pogodni za svaki tip kože.

 

Kozmetički se proizvodi često sastoje od većeg broja kemijskih tvari od kojih svaka ima određeno djelovanje na našu kožu. To djelovanje može biti povoljno ili nepovoljno, a problem nastupa upravo ovdje. Naime, za većinu se sastojaka kozmetičkih proizvoda još uvijek ne zna u potpunosti kako djeluju i što je važnije – kakav utjecaj imaju na zdravlje. Tu dodatno treba uzeti u obzir i činjenicu da žene stavljaju razne proizvode na kožu još od malih nogu i zapravo nikada ne prestaju. Prosječna žena koristi od 9 do 15 proizvoda za njegu na dan, što znači da dnevno stavlja otprilike 500 kemikalija na kožu. To znači desetljeća i desetljeća korištenja proizvoda, a samim time i brojnih sastojaka za koje se ni ne zna kakav kroničan učinak imaju na organizam. 

Vjerojatno znate kako se pojavnost malignih bolesti u populaciji povećala, a dokazano je kako značajan čimbenik u tome ima životni stil. Pušenje, pretjerana konzumacija alkohola, manjak tjelesne aktivnosti, pretjeran unos životinjskih masnoća i mnoge druge životne navike mogu povećati rizik od oboljenja. Međutim, pretpostavlja se da u razvoju bolesti sudjeluju i brojne tvari s kojima svakodnevno dolazimo u kontakt, a upravo u tu kategoriju spadaju i kozmetički proizvodi. Na tu se temu provode brojna istraživanja, a upravo zbog njih su neki sastojci koji su prije desetak godina bili sastavni dio brojnih kozmetičkih proizvoda danas zabranjeni. Istraživanja se i dalje provode, što znači da će se zasigurno s vremenom otkriti i nove kemijske tvari koje imaju štetan učinak na zdravlje pojedinca. 

 

OBRATITE POZORNOST NA OVE SASTOJKE:

La Piel Prirodna Kozmetika Bez Stetnih Sastojaka Bez Parabena Bez Silikona Bez Sulfata Bez Mineralnih Ulja

Mineralna ulja, silikoni, sulfati, parabeni, parafin, PEG... Svi oni svrstavaju se pod one takozvane ''štetne'' sastojke, koji zapravo imaju svoju funkciju u proizvodu poput emolijensa, zgušnjivača,  konzervasa.. Dodaju u proizvod kako bi se povećala njihova trajnost i oni sprječavaju rast gljivica, bakterija i virusa. No oni nemaju nikakvog benefita na našu kožu - ne njeguju je, ne hidratiziraju.

Vrlo često se koriste jer su puno jeftiniji izbor od recimo ulja i maslaca te na taj način je proizvodnja takvih proizvoda jeftina. 

Tvari na bazi mineralni ulja dobivaju se iz nafte i to su zapravo prerađeni naftni derivati. Mineralno ulje se dobiva filtriranjem nafte tako dugo dok se ne dobije prozirno ulje. Isto tako, iz nafte se dobivaju i silikoni koje često nalazimo u kremama i proizvodima za kosu. Jeftini su što je pozitivna strana, i oni zapravo čine kožu/kosu mekanom. Ali da li čine dugoročni benefit na kožu? Ne. Oni samo stvaraju zaštitni sloj na koži, ali čim taj sloj skinemo, oni više ne rade nikakav benefit koži. Ne hrane je, ne njeguju, ne daju dugoročne benefite koje koža traži. 

 

 La Piel PrirodnaKozmetika Retinol Niacinamid Kolagen Hijaluron Peptidi Ceramidi

Svi La PIEL proizvodi formulirani su bez takvih sastojaka, već sadrže samo najbolje i najkvalitetnije sastojke. Ulja i maslaci čine bazu većini proizvoda, a kako bi proizvode obogatili i pružili koži dodatne benefite (zaglađivanje kože, anti-age, smanjenje hiperpigmentacije, vraćanje elasičnosti, poboljšanje strukture i tonusa kože...) u formulacije smo dodali vitamine koji su dobar antioksidans, moćne sastojke u njezi kože lica poput niacinamida, peptida, ceramida, hijalurona, retinola, kolagena itd. Pogledaj inovativnu kolekciju za lice, s moćnim i najboljim svjetskim skincare sastojcima. 

 

La PIEL LAB kolekcija sadrži:

  • 17 ulja i maslaca
  • 22 biljna ekstrakta
  • 10 aktivnih sastojaka

 

Prije kupovine proizvoda, proučite deklaracije i učinite velik korak za svoje zdravlje.


Komentiraj

ZAŠTO ODABRATI La PIEL?

BESPLATNA DOSTAVA I POVRAT

Iskoristite besplatnu dostavu za sve narudžbe iznad 78 KM, kao i besplatan povrat uz garanciju od 90 dana. Ako Vam se proizvod ne sviđa, možete ga vratiti, a mi Vama vraćamo novac.

STRUČNOST I SIGURNOST

Vaša koža nam je najbitnija. Zbog toga koristimo samo najkvalitetnije sastojke koji će dubinski njegovati Vašu kožu tijela i lica.

ODLIČNA ZAJEDNICA

Pridružite se našoj fantastičnoj zajednici tisuća predivnih i njegovanih žena koje svakodnevno koriste La PIEL proizvode